Miniristeily Tallinnaan on irtiotto arjesta

Miniristeily Tallinnaan on erinomainen keino ottaa pieni irtiotto arjesta. Miniristeily on perinteistä risteilyä nopeampi vaihtoehto, sillä miniristeilyn matkakohde on itse laiva, eikä kaupunki, johon laiva suuntaa. Miniristeilyn aikana laivasta ei yleensä nousta maihin toisin kuin perinteisten risteilyjen aikana, vaan sen sijaan nautitaan viihteestä, ruoasta ja juomasta laivan sisällä. Miniristeily on nopea ja edullinen irtiotto arjesta, joka sopii jokaiselle matkustajalle ikään katsomatta. Miniristeilyjä tehdään Suomesta Viroon ja Ruotsiin. Viroon suuntautuvat risteilymatkat ovat kuitenkin useimmiten se edullisempi vaihtoehto kuin Ruotsiin suuntautuvat risteilymatkat.

Miniristeilyt ovat suosittuja suomalaisten keskuudessa; ne ovat juuri sopivia, pieniä lomamatkoja, joille on helppo lähteä. Miniristeilyjen suosio näkyykin tiuhaan Helsingistä lähtevien miniristeilyjen määrässä. Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line järjestävät kaikki miniristeilyitä Helsingistä Suomenlahden yli Viron pääkaupunkiin Tallinnaan. Valinnanvaraa on siis paljon ja lähtemään pääsee kutakuinkin mikä päivä tahansa niin kauan kuin vapaita paikkoja riittää. Etenkin suosittujen artistien esiintyessä ja erikois- ja teemaristeilyjen aikaan miniristeilyn paikat saatetaan kuitenkin myydä nopeammin. Erikoisristeilyjen paikat kannattaa siis varata hyvissä ajoin.

Lyhyestä risteilystä paljon iloa

Miniristeilyt ovat rentouttavia minilomia, joilla on paljon hyviä puolia. Ensinnäkin ne ovat hyvin edullinen keino päästä nauttimaan laivan ainutlaatuisesta tunnelmasta, merimaisemista sekä viihteestä. Miniristeilyllä laiva itsessään on matkan päämäärä ja moni nauttiikin laivamatkustamisen rennosta ja hauskasta tunnelmasta. Miniristeilyn edullisuus näkyy niin lipun ja hytin hinnassa kuin myös laivan myymälässä. Myymälässä voi tehdä ostoksia Suomen hintoja huomattavasti edullisemmin, koska kansainvälisillä vesillä ostoksista ei tarvitse maksaa kotimaan veroja. Laivojen myymälöistä ostetaan alkoholia, makeisia, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, kuten esimerkiksi hajuvesiä ja ihonhoitotuotteita.

Miniristeilyillä voi myös yöpyä ja syödä ravintolassa, eli ne toimivat hotellin tapaan – yöpyminen tosin on laivassa useimmiten paljon edullisempaa kuin hotellissa. Helsingin ja Tallinnan välinen miniristeily onkin siksi hyvä vaihtoehto hotelliyölle Helsingissä. Miniristeily on hyvä vaihtoehto myös siitä syystä, että se sopii kaikille. Miniristeilylle voivat lähteä niin pariskunnat, lapsiperheet kuin esimerkiksi työ- tai opiskeluporukatkin. Miniristeilyt sopivat myös juhlien, kuten syntymäpäivien, järjestämiseen. Laivan henkilökunta järjestää juhliin tarjoilun ja viihdetarjonnan. Miniristeilyillä on myös järjestettyjen juhlien ulkopuolella runsaasti viihdettä, josta miniristeilyn matkustajat pääsevät nauttimaan.

Tarjolla erilaisia miniristeilyitä

Eckerö Linella ja Viking Linella risteilytarjontaan kuuluvat perinteisten risteilyjen ohella miniristeilyt. Myös Tallink Siljalla on lyhyt risteily tarjolla. Tallink Siljan miniristeilyyn kuuluu kuitenkin laivan vaihto, jota perinteisiin miniristeilyihin ei kuulu. Risteilyjen hinnat ja laivojen varustelu vaihtelevat myös laivayhtiön mukaan, mutta yhteistä kaikille on edullinen matkustus ja yöpyminen sekä mahdollisuus nauttia viihteestä, ruoasta ja ostoksien tekemisestä laivalla. Viihdetarjonta vaihtelee paljon, ja kaikilla laivayhtiöillä on tarjolla säännöllisesti erilaisia erikoismatkoja. Ostos- ja ruokailumahdollisuudet vaihtelevat laivan mukaan. Osassa laivoista on esimerkiksi hieman suurempi ostosvalikoima kuin toisissa.

Eckerö Linen miniristeilyt

Eckerö Line -laivayhtiöllä on erilaisia vaihtoehtoja miniristeilylle. Helsingistä Tallinnaan lähtevä miniristeily ei sisällä maihinnousua Tallinnassa. Risteilyn ajan nautitaan laivan herkuista, viihteestä ja shoppailusta. Auton voi ajaa risteilyn ajaksi kätevästi parkkiin laivalle – jopa ilmaiseksi. Tällöin myös mahdolliset ostokset saa auton kyytiin eikä niitä tarvitse kantaa käsissä. Perinteisen miniristeilyn lisäksi Eckerö Line tarjoaa suuren suosion saaneen kuuden tunnin pituisen SLIME TIME -risteilyn. Tämä hauska ja erikoinen risteily on varsinkin lasten suosiossa. Tällä risteilyllä halukkaat pääsevät riemukkaaseen maailmalla suurta suosiota saaneeseen Slime-ulatoriin eli limakoneeseen!

Tallinnaan voi suunnata myös ruokamatkalle. Miniristeilyn ja buffet-ruokailun voi varata edulliseen yhteishintaan ja lähteä esimerkiksi iltapäivällä illallisristeilylle tai aamulla lounasristeilylle. Yhtiön M/S Finlandia -laivalta voi varata myös ajankohtaisen teemaristeilyn, kuten pikkujouluristeilyn tiettyinä päivinä. Tällöin tarjolla on erityisiä juhla- ja talviherkkuja. Laivalla voi myös tehdä esimerkiksi kosmetiikka- ja alkoholiostoksia. PopUp Shopista voi ostaa laatumerkkien vaatteita, koruja ja asusteita. Laivalla on lisäksi kuusi ravintolaa, kokoustiloja, kaksikerroksinen baari sekä Extra-matkustusluokka. Miniristeilyn aikana voi nauttia lisäksi esiintyjistä; Bar Nosturissa on tarjolla live-musiikkia tiistaista sunnuntaihin.

Viking Linen miniristeilyt

Viking Linen miniristeily lähtee illansuussa Helsingistä kohti Tallinnaa. Viking Linellä on miniristeilyitä rauhallisista minimatkoista aina bileristeilyihin saakka. Sunnuntaista keskiviikkoihin matkustetaan leppoisasti ruoasta, juomasta, karaokesta, tanssimisesta ja shoppailusta nauttien. Perjantain ja lauantain matkoilla sen sijaan juhlitaan mitä erilaisimpien teemojen mukaan. Risteilyillä on esiintymässä bilebändejä, taiteilijoita ja DJ:tä. Tarjolla on myös teemaristeilyitä, kuten Everybody Dance Now 90’s Party -miniristeily, Eurovision Cruise -miniristeily sekä Laser Party -miniristeily. Esimerkiksi erikoisella Laser Party -miniristeilyllä pääsee nauttimaan EDM-rytmeistä, stadionluokan valo-show’sta ja Suomen tunnetuimmista DJ-artisteista.

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöi päivittäin M/S Viking XPRS -laiva, joka on vienyt ihmisiä risteilylle jo yli kymmenen vuoden ajan. Laivasta löytyy à la carte -ravintola Wine & Dine ruokailua varten sekä Red Rose kahvittelua ja herkuttelua varten. Laivassa on myös kenkiin ja asusteisiin erikoistunut myymälä Fashion Shop, jossa päästään tekemään ostoksia. Entisestä tanssipaviljongista suuremmaksi ja laadukkaammaksi päivitetty Club X se sijaan on laivan ilta- ja yöelämän keskus. Lisäksi laivassa on leikkihuone lapsille, pelihuone pelaamista varten sekä kolme aurinkokantta.

Tallink Siljan iltaristeily

Tallink Siljalla ei ole miniristeily-nimellä kulkevaa risteilyä, mutta laivayhtiöllä on tarjolla iltaristeily, joka kulkee Helsingistä Tallinnaan ja saman tien takaisin. Iltaristeily Itämerellä lähtee maanantaisin sekä keskiviikosta perjantaihin Helsingistä illalla klo 18.30. Tallinnaan päin kuljetaan Europalla ja Tallinnassa tehdään laivan vaihto, jonka jälkeen tullaan saman tien takaisin Tallink Shuttle -laivalla. Paluulaiva lähtee Tallinnasta klo 22.30 takaisin kohti Helsinkiä. Matkustajat joutuvat siis vaihtamaan laivaa Tallinnassa ennen kotiin paluuta. Mikäli laivan vaihto ei kiinnosta tai se tuntuu monimutkaiselta, kannattaa valita Eckerö Linen tai Viking Linen miniristeily.

Matka Europa-laivalla kestää 3,5 tuntia ja sen aikana voidaan nauttia mauista ympäri maailman aina skandinaavisesta ruoasta aasialaisiin herkkuihin saakka. Laivalla on useita ruokapaikkoja, jotka tarjoilevat kansainvälistä ruokaa, grilliruokaa tai perinteisiä lihapullia. Kahvitauko voidaan pitää laivan viihtyisässä kahvilassa. Laivalta löytyy Moonlight Bar & Disco, jossa päästään tanssimaan listahittien tahtiin, sekä Starlight, jossa voidaan tanssia Meritanssit elävän musiikin säestyksellä ja käydä takana sijaitsevassa Satellite Barissa laulamassa karaokea. Sea Pubissa voidaan nauttia merellisestä tunnelmasta, ja laivan viidessä myymälässä voidaan tehdä elektroniikka-, lelu-, lahja-, muoti- ja kauneus- tai elintarvike- ja alkoholiostoksia.

Viihdettä ja herkuttelua

Miniristeilyillä voidaan nauttia mitä erilaisimmasta viihteestä aina konserteista kilpailuihin saakka. Tarjolla on niin tunnettujen kuin vielä hieman tuntemattomienkin suomalaisten artistien esiintymisiä sekä DJ-artistien bileitä ja esimerkiksi stand up -komiikkaa. Laivojen ohjelmat vaihtelevat paljon, ja ne kannattaakin tarkastaa jo ennen matkan varaamista – näin voit varmistaa, että pääset matkalle, missä esiintyy varmasti se itselle mieluinen artisti. Tyypillistä on se, että alkuviikosta laivoilla on rauhallisempaa, kun taas perjantaisin ja lauantaisin enemmän juhlatunnelmaa. Tällöin musiikkia onkin usein tarjolla aina pikkutunneilla saakka, toisin kuin arkipäivien aikana.

Laivoilla on myös useita erilaisia ravintoloita, joissa on tarjolla niin perinteistä kuin eksoottista ulkomaistakin ruokaa sekä osalla laivoista myös pikaruokaa. Laivoilla on usein myös baareja ja kahviloita juomien ja leivonnaisten nauttimista varten. Ruokien ja juomien hinnat voit halutessasi tarkastaa jo etukäteen kunkin laivayhtiön nettisivustolta. Näin saat myös yleiskuvan laivan ruokatarjonnasta, eikä kallista risteilyaikaa laivalla kulu ravintoloiden vertailemiseen. Eri laivoilla on usein ajankohdasta riippuen erilaisia teemaruokailuita, kuten esimerkiksi jouluruokailuita. Kannattaa siis katsastaa laivojen ruokalistat ennen matkaa myös, mikäli haluaa nauttia juhla-aterioista.

Lähde mukaan kauempaakin

Miniristeilyille järjestetään usein kyydityksiä myös kauempaa Suomesta. Risteilylle voi siis usein päästä lähtemään jo omasta koti- tai ainakin lähikaupungistaan. Järjestetty kuljetus on usein huolettomin ja helpoin vaihtoehto, sillä kyytiä ei tarvitse järjestää itse eikä autolle tarvitse miettiä parkkipaikkaa. Moni ei myöskään pidä kaupunkiajosta ja sataman etsimisestä omalla autolla ajaen, joten yhteinen kuljetus on siitäkin syystä mieluinen vaihtoehto. Risteilylle järjestetty kuljetus on myös usein hyvin edullinen vaihtoehto matkustajan kannalta. Risteilyltä ostetut tavaratkin kulkevat kätevästi linja-auton tavaratilassa oman kodin lähistölle saakka.