Kylpyläloma Tallinnassa

Tallinna toivottaa kaikki matkustajat tervetulleiksi nauttimaan sen monipuolisista kylpylöistä ja samalla tutustumaan myös Viron tunnettuihin kulttuurikohteisiin ja mielenkiintoiseen viihdetarjontaan. Tutustu sivuillamme kaikkeen siihen, mitä sukulaismaamme voi sinulle tarjota, ja minkälaisista elementeistä voit koota oman matkasi. Valinnanvaraa löytyy niin matkustustapojen kuin majoituksen ja lisäpalvelujenkin suhteen. Voit halutessasi ottaa mukaan myös oman autosi, vuokrata auton käyttöösi paikan päältä tai liikkua kävellen, julkisilla kulkuneuvoilla tai taksilla. Parhaat kylpylämatkat Tallinnaan koostuvat juuri niistä elementeistä, joista sinä eniten nautit. Tallinnan kylpylähotellit ovat kuuluisia hyvästä palvelustaan ja pyrkivät täyttämään asukkaidensa toiveet, vaikkei niitä listalta välttämättä valmiina löytyisikään. Valitse matkaseurasi ja ajankohta, jolloin haluat lähteä, ja räätälöi Tallinnan kylpylämatkastasi juuri sellainen, kuin olet aina toivonut.

Tallinna on helppo lomakohde suomalaisille matkustajille sen läheisen sijainnin vuoksi. Tallinnaan voikin lähteä vaikka ihan pienelle vuorokauden tai parin minilomalle, jolla saa jo arkeen mukavasti taukoa ja vaihtelua. Pidempikin lomareissu toki onnistuu, sillä Tallinnassa ei aika tule pitkäksi sen mahtavan kulttuuri- ja viihdetarjonnan vuoksi. Virossa on totuttu suomalaisiin matkustajiin, joten vaikka kielemme eivät aivan samanlaisia olekaan, suurimmassa osassa kohteita pärjäät myös suomen kielellä. Tallinnan kylpylöiden palvelut on suunniteltu niin, että ne vastaavat suomalaisten turistien makua ja toivomuksia. Tarjolla on usein kansainvälisten sekä paikallisten herkkujen lisäksi myös perisuomalaiseen makuun sopivia ruokia. Kun mukaan lisätään vielä hyvä seura, on varmaa, että matkan jälkeen olo on rentoutunut ja olet saanut hyviä muistoja.

Tallinna on historiallinen kylpyläkaupunki

Viro ja etenkin Tallinnan alue on historiallisesti merkittävää kylpyläaluetta. Ensimmäiset kylpylät perustettiin Viroon jo 1700-luvun loppupuolella. Yksi ensimmäisistä laitoksista oli Viimsin kartanon alueella, joka sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä Tallinnasta. Nykyisen Tallinnan Vanhankaupungin alueelle taas perustettiin kylpylä vuonna 1813, ja samana vuonna Tohtori Benedict Georg Witte suunnitteli Kadriorgin palatsin lähistölle merenrantakylpylän, joka oli aivan omaa luokkaansa. Alue oli täynnä hienoja taloja ja vielä hienompia asukkaita, joten kylpylä oli omiaan nostamaan alueen arvoa entisestään. Yhä edelleen tällä Tallinnan alueella asuu diplomaattiväkeä ja siellä sijaitsee myös Viron presidentin virka-asunto. Jo toimintansa alkuaikoina nämä laitokset sisälsivät varsinaisten kylpyläpalveluiden lisäksi myös ravintoloita, hoitoja sekä viihdettä. Edelleen Tallinnan kylpylämatkoilta halutaan usein erilaisia lisäpalveluita.

Kylpylöitä perustettiin aluksi terveydellisistä syistä, mutta aivan yhtä suuri merkitys niissä käymisessä oli elitismillä. Entisaikaan kylpylässä käymistä pidettiin luonnollisena, mutta myös vähän parempana ajanvietteenä. Kylpylöiden hoitava vaikutus tunnettiin toki, ja etenkin Viron mutahoitoja on pidetty arvossaan jo kylpyläkulttuurin alkuajoilta lähtien. Edelleen Tallinnaan matkustetaan juuri erilaisten hoitojen perässä. Hieronnat sekä vartalo- ja kasvohoidot ovat Tallinnan kylpylöissä huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, mutta ne ovat silti erittäin korkealaatuisia. Tästä syystä monet matkustavat juuri Tallinnaan nauttimaan erilaisista hoidoista. Valikoima on yllättävän laaja ja esimerkiksi erilaisia koneellisia hoitoja on saatavana useimpien kylpylöiden hoitovalikoimasta. Jos olet matkustamassa Tallinnaan teettämään jonkin kauneuskirurgisen toimenpiteen, voit jäädä toipumaan johonkin Tallinnan mahtavista kylpylöistä ja palata kotiin täysin uudistuneena.

Tallinnan kylpyläkulttuuri kehittyi entisestään 1900-luvun alkupuolella, jolloin myös muualta tulevat turistit alkoivat kiinnostua Viron-matkailusta yleisesti. 1920- ja 1930-lukujen aikana etenkin ruotsalaiset ja saksalaiset matkailijat suuntasivat yhä enemmän lyhyille lomille Tallinnaan ja muualle Viroon. Myös suomalaisia turisteja alkoi saapua etenkin Tallinnan lähistön kylpylöihin. Tämä merkitsi myös matkailualan kasvua ja matkatoimistoja sekä markkinointia alettiin kehittää. Nykyään Tallinnan matkojen mainontaa ei voi välttää, vaan sekä perinteiset mediat että moderni digitaalinen sisältö on valjastettu tavoittamaan potentiaalisia matkustajia. Lisääntynyt näkyvyys ja kilpailutilanne onkin tuonut lisää valinnanvaraa, ja valikoimaa onkin niin runsaasti, että jokainen turisti voi löytää oman suosikkikylpylänsä, joiden tarjoamat palvelut poikkeavat toisistaan paljonkin. Etsitkö romanttista pariskunnille suunnattua kylpylää vai kaipaatko rauhoittumista aivan itseksesi?

  • Viimsi Spassa on oma vain aikuisille tarkoitettu kylpyläosasto rauhaa rakastaville
  • Lapsiperheet viihtyvät Kalev Spa -vesipuiston liukumäissä ja porealtaissa
  • Romantiikka pariskunnille Tallinnan keskustassa tarjoaa Tallink Spa

Nykyään Tallinnan historiallisesta kylpyläkulttuurista kertoo etenkin kylpylöiden suuri määrä sekä kiinnostus perinteisiä ja myös modernimpia hoitomuotoja kohtaan. Pelkästään Tallinnan alueella erilaisia kylpylöitä on runsaasti, ja jos päätät lähteä hieman pääkaupunkia etäämmälle, valikoima vain lisääntyy. Aivan olennaisena osana kylpyläkulttuurin ja erilaisten hoitomuotojen muokkaantumista on ollut virolainen muta, jonka hoitavista ominaisuuksista tiedettiin jo satoja vuosia sitten. Merimudan on todettu esimerkiksi lievittävän nivelkipuja ja rentouttavan kipeitä lihaksia. Mutahoitoloita perustettiin ympäri Viroa jo 1800-luvun alkupuolella, ja sittemmin hoitoja alettiin antaa uusien perustettujen kylpylöiden yhteydessä. Edelleen useat Tallinnassa sijaitsevat kylpylät tarjoavat perinteiseen virolaiseen tyyliin toteutettuja mutahoitoja ja -kylpyjä, mutta myös modernimpia versioita, kuten makean veden mudan ja kivennäisveden yhdistelmää, voidaan käyttää parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Miten Tallinnaan kannattaa matkustaa?

Voit lähteä kylpylälomalle matkustamalla perinteisesti laivalla Helsingistä Tallinnaan. Linnuntietä kaupunkien välimatka on vain 80 km, mikä on melko vähän, jos vertaa jopa 700 kilometriä pidempään maareittiin. Lauttamatka Helsingistä Tallinnaan kestääkin lyhimmillään vain reilut pari tuntia. Voit varata oman matkasi matkatoimiston kautta pakettina, jolloin saat varattua samalla helposti sekä matkan että majoituksen. Esimerkiksi Ikaalisten Matkatoimisto on ollut jo vuosien ajan yksi tunnetuimmista Tallinnan kylpylä- ja hotellilomien järjestäjistä. Vaihtoehtoisesti voit varata kylpylämajoituksen omatoimisesti vaikka jonkin hotellivaraussivuston kautta ja lauttamatkan erikseen suoraan liikennöitsijältä. Voit halutessasi ottaa edullisesti oman auton mukaasi, mikä lisää liikkumismukavuutta kohteessa, mutta aivan yhtä kätevää on myös vuokrata auto suoraan Tallinnan satamasta, jos mielit liikkua hieman kauemmaksi kaupungista.

Helsingistä Tallinnaan liikennöivät Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line. Halvimmillaan voit päästä reissuun jopa kymmenellä eurolla, ja auton mukaan ottaminen lisää hintaa kahdella kympillä per suunta. Voit kuitenkin yhdistää kylpylämatkaan myös yön yli kestävän risteilyn, jolloin pääset Tallinnan loman lisäksi mukavalle laivamatkalle. Itämeren risteilyllä pääset nauttimaan matkustajalautan monipuolisesta viihdetarjonnasta, voit viettää iltasi tanssien sekä tehdä hyviä löytöjä laivan tax free -osastolla. Aamulla olet valmis astumaan satamaan, ja Tallinnan seikkailusi voi alkaa. Lähtöjä Helsingistä Tallinnaan on useita joka päivä, ja suomalaiset ovatkin niin innostuneita vironmatkustuksesta, että jo vuosien ajan on väläytelty tunneliyhteyden perustamista maidemme välille. Aiemmin kulku onnistui myös helikopterilla. Tulevaisuudessa se saattaa olla mahdollista uudenlaisen maaefektialuksen kanssa, jolla matka Tallinnaan kestäisi enää reilun puoli tuntia.

Vaikka laivalla pääset Tallinnaan tietysti kaikkein nopeimmin ja vaivattomammin, myös lentokoneella matkustaminen on yksi vaihtoehto. Suoria lentoja on päivittäin Helsingistä, mutta voit aloittaa matkasi myös sinua lähimmältä kotikentältä ja Helsingissä tapahtuvan nopean vaihdon jälkeen olet tuota pikaa perillä. Helsingin lennot kestävät vain reilun puoli tuntia. Kuitenkaan matka Kittilästä Tallinnaankaan ei kestä kuin vähän yli kaksi ja puoli tuntia vaihtoineen, mikä on melkoinen ajan säästö verrattuna siihen, jos Helsinkiin tulisi ajaa tai matkustaa junalla. Lentokoneella matkustaminen antaa siis enemmän aikaa perillä ja on mukavuudessaan aivan eri luokkaa autossa istumiselle. Tämä onkin hyvä vaihtoehto niille matkaajille, jotka asuvat kauempana pääkaupunkiseudulta, vaikkakaan se ei vedä vertoja laivamatkailun eduille ja risteilyn viehättävyydelle.

Kylpylään yksin tai yhdessä

Jos lähdet matkalle kahden kesken kumppanisi kanssa, Tallinna tarjoaa useita erilaisia romanttisia vaihtoehtoja. Viimsi Spa sijaitsee hieman Tallinnan ulkopuolella, ja se on tunnettu siitä, että siellä viihtyvät aidosti niin lapsiperheet kuin romanttista pakopaikkaa etsivätkin. Tämä johtuu siitä, että Viimisin kylpylässä on erillinen osasto vain aikuisille, missä pääsette nauttimaan kahdenkeskisestä ajasta ilman lasten mekastusta. Myös Tallinnan keskustasta löytyy romantiikkaa. Jos et kaipaa varsinaista kylpyläosastoa, vaan romanttisen kohteen ja mahdollisuuden pulahtaa poreisiin, kokeile Kreutzwald Hotelin tarjontaa. Voit valita huoneen poreammeella tai varata käyttöösi hotellin japanilaistyylisen saunaosaston pulahdusaltaalla. Jos kaipaat todellista luksusta, varaa huone Tallinnan viiden tähden Telegraaf-hotellista. Sen historiallisen puolen huoneet sopivat hyvin romantiikannälkäisille, ja hotellista löytyy myös kaunis, joskin melko pieni spa-osasto.

Usein liikematkoilla matkustetaan yksinään, mutta mikset silti yhdistäisi Tallinnaan suuntaavaan kokousreissuusi vaikka parin päivän rentoutusta kylpylässä? Monissa Tallinnan konferenssihotelleissa on myös spa-osasto, ja toisaalta parhaat kylpylähotellit tarjoavat myös kokouspalveluita. Työn ja huvin yhdistäminen onkin hyvin vaivatonta. Tallink Spa & Conference Hotel sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin alueella, ja tässä hotellissa pystyt helposti järjestämään niin pienimuotoiset liiketapaamiset kuin hieman suuremmat konferenssitkin. Kokousten päätyttyä voit viettää aikaasi aivan kuin missä tahansa kylpyläkohteessa, sillä sen spa-osastolta löytyy useita erilaisia altaita ja saunoja. Jos neuvottelusi järjestetään Virossa sijaitsevan yrityksen tiloissa, voit valita majoituksesi jostain Tallinnan alueen kylpylähotellista. Neuvottelujen jälkeen pääset pulahtamaan uimaan tai voit käydä hieronnassa, jolloin saat päivän stressit pois harteiltasi ja olet valmis seuraavan päivän koitoksiin.

Vaikka Tallinna tarjoaakin paljon erilaisia nautintoja niin hyvän ruuan, juoman kuin hoitojen ja viihteenkin suhteen, voit suunnitella matkasi myös terveyttä edistävästä näkökulmasta. Kaikkien parhaiden hotellien ravintoloissa on saatavana terveellisiä vaihtoehtoja, ja erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon. Aloita aamusi kuntosalikäynnillä tai osallistu jollekin ryhmäliikuntatunnille. Useista kylpylähotellista löytyy ainakin vesiliikuntatunteja tai voit mennä mukaan järjestetylle spinning-tunnille. Voit myös lisätä reissuusi adrenaliinia vapauttavia aktiviteetteja, kuten kiipeilyä tai jännittävää reunakävelyä Tallinnan TV-tornilla. Todella huima kokemus on keinua köyden varassa Laulukentän laulukaaressa. Lisäksi Tallinnan seudulta löytyy niin keilausta kuin golfiakin tai voit kävellä ja lenkkeillä Tallinnan kauniissa maisemissa. Pyörän vuokraaminen on myös hyvä vaihtoehto kuntoilulle, ja samalla pääset helposti tutustumaan kaupungin ympäristöön hieman etäämmältä.

Monet Tallinnan kylpylähotellit tarjoavat asiakkailleen useita erilaisia lisäpalveluita, jotka mahdollistavat oman matkasi räätälöimisen vastaamaan mahdollisimman hyvin omia toiveitasi. Etenkin, jos olet reissussa vain muutaman päivän ajan, on mukavaa käyttää valmiiksi mietittyjä palvelupaketteja ja hyödyntää hotellin henkilökunnan tietämystä kaupungista. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi matkan suunnittelemiseen, hoitojen ja muiden palveluiden etsimiseen ja varaamiseen, vaan voit itse keskittyä nauttimaan lomastasi. Lisää reissuusi hieman luksusta varaamalla limusiinikuljetus Tallinnan kaupungin alueella ja onnistut varmasti tekemään vaikutuksen matkaseurueeseesi. Useisiin kohteisiin voit myös tilata ennakkoon vaikka kukkia tai tervetulopakettina suklaalla kuorrutettuja mansikoita tai vaahtokarkkeja ja samppanjaa, jotka odottavat sinua huoneeseen saapuessasi. Hotellin henkilökunta auttaa sinua mielellään erilaisten lippujen varaamisessa, pöytävarausten tekemisessä ja kuljetusten järjestämisessä.

Kylpylälomaa ja hemmottelua jokaiseen makuun

Kavereiden kanssa reissuun lähtevät voivat ottaa täyden ilon irti niin Tallinnan kylpyläpalveluista kuin muustakin kaupungin tarjoamasta viihteestä. Varaa majoitus keskustan palveluiden läheisyydestä ja pääset helposti nauttimaan Tallinnan nähtävyyksistä, ravintoloista ja yökerhoista. Tyttöporukat suosivat etenkin sellaisia hotelleja ja kylpylöitä, joissa uimisen ja saunomisen lisäksi pääsee kunnolla hemmottelemaan itseään. Laatuaika hyvässä seurassa on arvossaan, ja manikyyrien jälkeen on mukavaa piipahtaa katsomaan Tallinnan klubitarjontaa ja luomaan ikimuistoisia hetkiä. Miespuoliset reissaajat arvostavat paitsi saunomista ja uimista, myös hyvää ruokaa ja erilaisia palveluita, joihin ei ehkä kotimaassa tule törmättyä. Tallink Spa & Conferencen ylimmässä kerroksessa voi viettää tunnelmallista iltaa Cigar Bar Fidelissä, jonka sikarihuoneessa voi istua polttelemassa kuubalaisia sikareita ja nauttia lasillisen jotain oikein hyvää juomaa.

Tallinna on ollut jo pitkään erilaisilla porukoilla järjestettävien reissujen helppo kohde. Etenkin pääkaupunkiseudun lähistöllä asuvien on helppoa kasata sakki kokoon ja lähteä viettämään Tallinnaan vaikka syntymäpäiviä. Myös yritykset ja järjestöt tekevät vuosittaisia reissuja Tallinnaan, ja samalla kun rentoudutaan poreissa, voidaan lähentyä työkavereiden kanssa tai suunnitella urheiluseuran tulevan vuoden toimintakalenteria. Jotkut yritykset järjestävät myös erilaisia tyky-päiviä Tallinnassa ja hyödyntävät kylpylöiden tarjoamia palvelupaketteja sekä liikunta- ja muita aktiviteetteja. Tallinna on matkailukaupunkina erityisen ainutlaatuinen siksi, että se on lähellä, mutta koska kyseessä on kuitenkin ulkomaanmatka, se tuntuu tarpeeksi erilaiselta verrattuna siihen, jos olisi reissussa kotimaan kamaralla. Tästä syystä Tallinna on kovin suosittu myös opiskelijoiden, juuri armeijasta päässeiden ja muiden nuorista aikuisista koostuvien porukoiden matkakohteena.

  • Polttariporukan unelmakohde on Tallinnan keskustassa sijaitseva kylpylä
  • Pikkujoulukohteena Tallinna on railakas bilekaupunki
  • Tallinnan Vanhassakaupungissa voi tehdä tunnelmallisia jouluostoksia työ- tai kaveriporukalla

Tallinna tarjoaa monenlaisia elämyksiä myös pienten lasten kassa matkustaville. Kylpylän tai hotellin valintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä jotkut Tallinnan kohteet soveltuvat lapsiperheille paremmin kuin muut. Jos mielit liikkua rattaiden kanssa Tallinnan keskusta-alueella, kannattaa valita kylpylä, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kalev Span vesipuisto on kokenut muodonmuutoksen, ja se soveltuu erinomaisesti niin pienten kuin hieman isompienkin lasten kanssa matkustaville. Hyppytorni ja neljä vauhdikasta vesiliukumäkeä pitävät huolen isompien lasten viihtyvyydestä. Tuubilla laskettavassa mäessä niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Pienempien lasten kanssa voi harrastaa rauhallisempia uintileikkejä rentoutumisaltaassa. Jos matkustat yli 12-vuotiaiden lasten kanssa, jotka pärjäävät allasalueella jo yksinään, voit pujahtaa aikuisille tarkoitetulle Oasis-alueelle rentoutumaan ja saunomaan itseksesi.

Isommat lapset kaipaavat yleensä enemmän aktiviteetteja, ja parhaan valikoiman erilaista puuhaa tarjoaa Viimsissä sijaitseva kylpylähotelli. Sen vieressä sijaitseva H2O-vesipuisto on täynnä puuhaa kaiken kokoisille vesipedoille. Erilaisia liukumäkiä on peräti kahdeksan kappaletta, ja lisäksi täällä pääsee kokemaan aaltojen keinutuksen aaltoaltaassa. Voit myös ajelehtia villinä ja vapaana virtaavaa jokea pitkin. Lystiä riittää siis varmasti koko päiväksi. Hieman pienemmätkin pulikoijat on otettu huomioon ja heitä varten on matala allas sekä pienempi liukumäki ja kiipeilyalue. Tästä kylpylästä löytyy muitakin lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja, kuten lastenkeskuksen valtava leikkialue ja elokuvateatteri. Halutessasi pääset myös luistelemaan vaikka keskellä kesää tekojääkentän ansiosta. Viimsi sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Tallinnasta, mikä tekee tästä erittäin varteenotettavan vaihtoehdon Tallinan keskustassa sijaitseville kylpylöille.

Hoidot ja päiväpaketit

Etenkin nuoret ja aikuiset naiset lähtevät Tallinnaan kylpylälomalle saamaan erilaisia kauneushoitoja. Erityisen suosittuja ovat erilaiset vartalohoidot, kuten hieronnat, kuorinnat ja omalle ihotyypille räätälöidyt naamiot. Tallinn Swissotel, joka sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan lentokentältä, tarjoaa suuren määrän erilaisia hoitopaketteja, jotka on suunnattu sopiviksi niin tuleville äideille, paljon matkustaville, rentoutusta kaipaaville kuin hotellin lapsiasiakkaillekin. Täällä, kuten suuressa osassa muitakin Tallinnan kylpylöitä, hoitoja saa samanaikaisesti kumppanin kanssa, mikä mahdollistaa romanttisen ja intiimin hetken jakamisen rakkaasi kanssa. Kokeile myös aromaterapiaa tai erilaisia tiettyyn vaivaan kohdistuvia hierontoja, joita on tarjolla aina urheiluhieronnasta kuumakiviterapiaan. Miehille on tarjolla erityisesti heidän ihotyypilleen sopivia hoitoja ja rituaaleja hieronnoista kasvohoitoihin ja manikyyriin. Voit myös trimmauttaa partasi tai viiksesi perinteisellä tavalla.

Perinteisempien kauneudenhoitopalveluiden lisäksi monet matkustavat Tallinnaan hoidattamaan vartalon tai kasvojen ongelma-alueita. Kasvojen syväkuorinnat ja verenkiertoa lisäävät neulahoidot ovat suosittuja, ja niiden avulla iho saadaan uusiutumaan ja näyttämään jälleen raikkaalta ja nuorekkaalta. Kaulan ja vartalon ihoa kiinteyttävät hoidot ovat etenkin ikääntyvien asiakkaiden mieleen, ja monet hakevat apua myös appelsiini-iholle ja selluliitille. Tallinnan vanhassa kaupunginosassa sijaitseva Velashape-menetelmää hyödyntävä kauneushoitola tarjoaa ainutlaatuisia hoitoja selluliitille. Tässä hoidossa yhdistetään alipaineimua, mekaanista hierontaa sekä radiofrekvenssiteknologiaa ja infrapunavaloenergiaa. Näiden yhteisteho vaikuttaa ihon alla olevaan rasvakudokseen solutasolla. Hoidon aikana iho siliää ja sillä saadaan merkittäviä tuloksia selluliitin poistamiseksi. Myös Tallink Spa & Conference -hotellissa Tallinnan keskustassa on tarjolla runsaasti erilaisia vartalohoitoja, jotka muokkaavat ongelma-alueita ja antavat samalla uutta itsevarmuutta.

Tallinna on tietysti tunnettu myös erilaisista kauneuskirurgisista toimenpiteistään. Monet lähtevätkin Viroon teettämään itselleen hieman näyttävämpiä hoitoja, ja tarjolla on kaikkea pienemmistä hoidoista aina suurempiin kirurgisiin toimenpiteisiin. Botox-hoidot ovat edelleen hyvin suosittuja, ja monet matkustavatkin Tallinnaan varta vasten toiveenaan saada hieman runsaammat huulet tai poskipäät. Viimsi Span yhteydessä toimiva ArtiaClinic on erikoistunut erilaisiin kauneus- ja plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin, joten voit jäädä hoidon jälkeen rauhassa toipumaan kylpylähotellin palveluista nauttien. Täyteaineiden lisäksi voit teettää itsellesi rasvaimun tai rintojen plastiikkakirurgisen operaation. Myös etenkin ikääntyvälle ja veltostuneelle iholle tehtävät kasvojen, kaulan ja korvien alueen kiristykset ovat kasvattaneet suosiotaan. Voit halutessasi varata toimenpiteellesi ajan Tallinnan lähellä sijaitsevasta yksityissairaalasta ja ulos kirjauduttuasi jatkaa toipumista jossain Tallinnassa sijaitsevassa kylpylähotellissa vaikka ystävien seurasta nauttien.

Päivämatkalaisillekin on tarjolla erilaisia kylpylänautintoja. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä pidempään reissuun, voit saada paljon irti myös muutaman tunnin pituisesta minilomasta Tallinnassa. Varaa matkasi niin, että ehdit käydä ostosten tekemisen lisäksi jossain Tallinnan useista day spa -hoitoloista, joissa voit rentoutua kylvyssä tai hoidattaa kyntesi juhlakuntoon. Sinine Salong, joka sijaitsee sopivasti Viru-hotellia vastapäätä, on jo monelle suomalaiselle vironmatkaajalle tuttu paikka. Täällä voit ottaa jonkin useammasta hoidosta koostuvan päiväpaketin tai voit valita listalta itseäsi kiinnostavia jalka-, käsi- ja kasvohoitoja sekä rentoutua vartalohoidossa tai hieronnassa. Babor Beauty Spassa taas mahtavat näköalat kantavat koko Tallinnan kaupungin yli. Tämä 24. kerroksessa sijaitseva hoitola tarjoaa erilaisia perinteisiä kauneushoitoja, joista nautittuasi voit vielä kylpeä hoitolan saunaosastolla.

Nauti kylpylämatkastasi Tallinnaan

Tallinnan tarjonta on hyvin monipuolista ja pääset samalla reissulla nauttimaan vaikka perinteisestä kylpylämatkasta sekä muista Tallinnan viihde-elämyksistä. Syö mukavasti hotellillasi tai lähde tutustumaan Tallinnan lukuisiin ravintoloihin. Tarjontaa on perinteisistä virolaisista herkuista aina itämaiden antimiin. Kokeile vaikka ravintola Rataskaevua, jonka terassilla voit nauttia ravintolan paikan päällä paistamaa leipää sekä muita tuoreita herkkuja. Käy matkallasi myös tutustumassa Tallinnan nähtävyyksiin ja kävele Vanhankaupungin mukulakiviä Raatihuoneentorille, jossa järjestetään vuosittain tunnelmalliset joulumarkkinat. Käy tekemässä ostoksia Bali Jaama Turgilla, torilla, jolta saat aivan kaikkea aina matkamuistoista mansikoihin. Kun olet uinut tarpeeksi ja käynyt rentoutumassa erilaisten hoitojen parissa, voit tutustua myös Tallinnan monipuoliseen viihdetarjontaan. Käy teatterissa tai baletissa tai kokeile parhaimpia tanssiliikkeitäsi jossain Tallinnan lukuisista yökerhoista.