Matkavinkit, osa 1: Äänikirjat

Tervetuloa Tallinna.net -sivuston matkavinkkien pariin. Matkavinkkimme tarjoavat tipsejä Tallinnan matkaa suunnitteleville reissaajille. Vinkkiemme avulla matkustaminen sujuu mukavasti ja leppoisasti, ilman turhaa stressiä.

Matkavinkkiemme ensimmäisessä osassa tutustumme äänikirjojen ihmeelliseen maailmaan. Äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina huimaa vauhtia, eikä ihme: striimaus on tehnyt äänikirjojen kuuntelusta todella helppoa ja vaivatonta. Äänikirjojen kuuntelu on mukavaa vaihtelua musiikin kuuntelulle, jota ei yleensä jaksa tehdä kovin pitkiä aikoja yhtä soittoa. Mutta mistä äänikirjoja sitten voi kuunnella?

Bookbeat ja Storytel

Äänikirjoja voi tänä päivänä kuunnella monista eri striimauspalveluista. Käytännössä suomenkielisten kirjojen kuunteluun ei kuitenkaan ole kovin montaa vaihtoehtoa. Otsikon äänikirjapalvelut ovat tällä hetkellä Suomen suosituimpia. Mutta kannattaako valita Bookbeat vai Storytel? Molemmissa palveluissa on omat hyvät puolensa, eikä eroja juuri tule. Molempien valikoima on valtava, ja sovellukset helppokäyttöisiä.

Valinnan vaikeutta ei kannata kuitenkaan pohtia turhan pitkään, sillä molempia palveluja on mahdollista kokeilla ilmaiseksi. 14vrk ilmaisen kokeilujakson aikana ehtii yleensä tehdä päätöksen siitä, kumpi palvelu omaan käyttöön sopii paremmin. Allekirjoittaneen mielestä ehdoton ykkönen on Bookbeat, mutta monet kaverini tykkäävät Storytelistä enemmän. Oman suosikkisi voitkin löytää käytännössä vain testaamalla eri palveluja.

Bookbeatissa omalla kohdalla merkittävänä vaikuttavana tekijänä on myös palvelun hinta, joka on edullisempi kuin Storytel.