Hotellimatka Tallinnaan – miniloma parhaimmillaan

Hotellimatka Tallinnaan tarjoaa loistavan mahdollisuuden ottaa pieni irtiotto arjesta. Eteläisen naapurimaamme kauniiseen pääkaupunkiin Tallinnaan pääsee Helsingistä näppärästi lautalla, joita kulkee päivittäin jopa yli kaksikymmentä eri vuoroa. Valittavana on sekä suurempia risteilyaluksia että pienempiä ja nopeampia shuttle-yhteyksiä. Nopeimmillaan lauttamatka Helsingistä Tallinnaan kestää vain kaksi tuntia, ja lähimmät Tallinnan hotellit myös sijaitsevat heti Reisisadaman terminaalien välittömässä läheisyydessä. Eräs parhaista tavoista nauttia Viron monipuolisesta pääkaupungista on lähteä yhden tai muutaman yön hotellilomalle. Matkojen tarjoajia löytyy lukuisia, ja kovan kilpailun ansiosta myös matkojen hinnat ovat tänä päivänä melko edullisia. Lähes puolen miljoonan asukkaan Tallinna tarjoaa lukemattomia ja taas lukemattomia erilaisia hotellivaihtoehtoja. Hotelleja on tarjolla jokaiseen makuun, olitpa sitten kokousmatkalla, parisuhdelomalla, perhematkalla, kylpylälomalla tai bilereissulla kavereiden kesken, löydät kaupungin suuresta tarjonnasta varmasti juuri omalle seurueelle sopivan vaihtoehdon.

Viron suurimpana asutuskeskuksena Tallinna on ollut merkittävä kauppapaikka jo 1200-luvulta lähtien. Kaupunki oli tuolloin Tanskan hallinnassa, ja on otaksuttu, että Tallinnan nimi on muodostunut sanoista tanskalaisten linna, eli taani ja linn. Tallinnaa ovat hallinneet myös Saksa, Ruotsi ja Venäjä, ja kaupungissa näkyy tänäkin päivänä vaikutteita useilta eri hallitsijakausilta. Tallinna onkin loistava kohde historian ystäville! Vanhankaupungin poikkeuksellisen hyvin säilyneillä keskiaikaisilla mukulakivikaduilla vaellellessa voi ihastella muun muassa goottilaisia torneja sekä lumoavaa menneen maailman arkkitehtuuria. Nykyäänkin tärkeänä satamana toimiva Tallinna muodostaa koko Viron pääasiallisen reitin Itämerelle. Valtaosa suomalaisista matkailijoista suuntaa Tallinnaan Helsingistä nimenomaan meriteitse. Viron itsenäistyttyä 1990-luvun alussa Tallinnan matkailun suosiolle ei ole ollut näkyvissä loppua. Se ei olekaan mikään ihme, sillä Tallinnan matkat ovat loistava tapa viettää lyhyttä hotellilomaa. Nykyään pelkästään heinäkuun aikana Itämeren yli kulkee lautoilla yli miljoona matkailijaa.

Yhden yön pikavisiitti Tallinnaan

Tallinna sijaitsee ainoastaan 80 kilometrin päässä Helsingistä, ja yhteydet pääkaupunkien välillä ovat niin hyvät, että on alettu puhua jopa kaksoiskaupunki Talsingista. Lyhyen etäisyyden ansiosta Tallinnaan pääsee helposti pyrähtämään yhden yön kestävälle hotellimatkalle. Lautalla matkustettaessa matkassa kestää parhaimmillaan ainoastaan pari tuntia. Toki Tallinnaan pääsee Helsinki-Vantaan lentokentältä myös lyhyellä lennolla. Lentoaika on alle puoli tuntia, mutta matkan kokonaisaikaa pidentävät niin lentokentille siirtymiset kuin lentomatkailun pakolliset turvatarkastukset sekä mahdolliset ruuhkat lentokentillä. Onneksi Tallinnan lentokenttä kuitenkin sijaitsee kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä, ja matka taittuu nopeasti joko taksilla tai bussilla. Tallinna on kaiken kaikkiaan pieni kaupunki, joten ympäriinsä pääsee helposti myös jalkaisin, ja jo yhden yön kestävällä matkalla ehtii saada mukavan katsauksen kaupungin antiin. Mikäli matkalla viipyy ainoastaan yhden yön, kannattaa hotellimajoitus kuitenkin valita mahdollisimman keskeiseltä sijainnilta, jotta kallisarvoista matka-aikaa ei suotta kuluisi hukkaan.

Yhden yön Tallinnan reissusta saa parhaiten kaiken irti suunnittelemalla matkaa huolellisesti etukäteen. Toki toiset matkailijat haluavat vain siirtyä Tallinnaan ilman suurempia suunnitelmia ja kuljeskella kaduilla kiireettömästi omaan tahtiin kaupungin hienosta tunnelmasta nauttien. Tämä on myös enemmän kuin sopiva tapa matkustaa. Mikäli haluat itse kuitenkin vierailla tietyissä kohteissa, nähdä nähtävyyksiä, shoppailla tai syödä hyvin, onnistuu tämä kaikki parhaiten tutustumalla vaihtoehtoihin jo ennen matkaa ja mahdollisesti myös tekemällä varauksia kiinnostaviin kohteisiin tai ravintoloihin etukäteen. Kaupungista löytyy paljon kohteita, joissa vierailu onnistuu vain etukäteisvarauksen tekemällä. Näiden joukkoon kuuluu esimerkiksi suosittu ja erittäin mielenkiintoinen kierros KGB-museossa. Ilman suunnitelmaa ja tarvittavia varauksia saattaa joutua pettymään, mikäli haluttu vierailu ei onnistukaan. Erilaisia vaihtoehtoja etukäteen tutkimalla saattaa myös saada paljon uusia ideoita ja inspiraatiota siihen, mitä kaikkea Tallinnassa voikaan tehdä. Monipuolinen pääkaupunki on nimittäin paljon muutakin kuin sen kuuluisa Vanhakaupunki.

Tallinna on loistava kohde myös kulinaristeille, sillä kaupungista löytyy kymmenittäin erilaisia loistavia ravintoloita. Kaupungin ruokakulttuuri on erittäin rikas: tarjolla on keittiöitä ympäri maailmaa eikä ravintoloiden hintataso huimaa päätä. Myös ravintoloiden suhteen on suotavaa tutkia vaihtoehtoja etukäteen, jotta valinnoissa voidaan välttää hieman matalamman laadun ravintoloita. Esimerkiksi Tallinnan Vanhakaupunki on ravintoloita pullollaan. Näistä suuri osa on suunnattu erityisesti turisteille, joten niiden hintataso on korkeampi eikä tarjotun ruuan hinta-laatu-suhde ole aina yhtä hyvä kuin muissa kaupunginosissa. Hyviin ravintoloihin kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus etukäteen. Tämä onnistuu usein helposti suoraan nettivarauspalveluita käyttäen. Viron oma ruokakulttuuri koostuu usein puhtaasta lähiruuasta. Maan oman keittiön ruokatarjonta vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja käytössä on esimerkiksi paljon lihaa, paikallisia marjoja, sieniä ja viljatuotteita. Listaamme alla muutamia erilaisille budjeteille sopivia vierailun arvoisia ravintolavaihtoehtoja Tallinnassa:

 • Leib Restoran
 • Alexander Chef’s Table
 • Vegan Restoran V
 • Rataskaevu16
 • Jahu Tanavagurmee
 • Farm Restaurant
 • Parrot Minibar
 • Kohvik Inspiratsioon

Yllä listatuista ravintoloista etenkin Rataskaevu 16 on kuulunut Tallinnan suosituimpiin ravintoloihin jo erittäin pitkään. Tämä ei olekaan mikään ihme, sillä ravintola tarjoaa äärimmäisen maukasta ruokaa, viihtyisän sisustuksen, loistavan palvelun ja tästä kaikesta huolimatta myös edulliset hinnat. Myös ravintolan tarjoamat viinit on hinnoiteltu kohtuudella ja asiakkaita riittää runsaasti vuoden jokaisena päivänä. Vegan Restoran V oli avautuessaan koko Viron ensimmäinen vegaaniravintola. Paikka on nykyään jo niin suosittu, että pöytävaraus on ehdottomasti suositeltava. Myös Kohvik Inspiratsioon on täysin vegaaninen ravintola. Kohvik Inspiratsioon sijaitseekin erikoisessa ja häkellyttävässä ympäristössä, sillä ravintolan rakennus on toiminut Viron Neuvostovuosina pahamaineisena ja monen virolaisen pelkäämänä KGB:n päämajana. Nykyään vankityrmät on entisöity ja paikalta löytyy myös mielenkiintoinen museo. Tämä kuuluu päivämatkalaisella ehdottomasti suositeltavien vierailukohteiden joukkoon, sillä sekä museo että ravintola ovat erittäin mielenkiintoisia.

Useamman yön matkat

Jos Tallinnaan suuntaa ainoastaan yhden yön kestävälle hotellimatkalle, jää kokemus kaupungista kuitenkin ajan rajoittamana keveämmäksi pintaraapaisuksi. Kahden tai useamman yön kestävällä matkalla ehtii kaupunkia nähdä jo paremmin sekä mahdollisesti myös tehdä päiväretken Virossa johonkin Tallinnan ulkopuolelle. Usein yhden yön matkalaiset näkevät lähinnä suositun Vanhankaupungin ja Viru-keskuksen ympäristöineen tai jonkun etukäteen valitsemansa kohteen muualla Tallinnassa. Pidemmällä matkalla fiilistelyyn jää enemmän aikaa ja on myös paremmat mahdollisuudet kuljeskella pitkin kaupunkia ilman sen kummempia suunnitelmia. Tallinaan pääsee tutustumaan helposti esimerkiksi raitiovaunuilla ajelemalla. Raitiovaunu antaa hyvän tavan hahmottaa kaupungin eri alueita ja tutustua tehokkaasti myös hieman vieraampiin kaupunginosiin. Ratikalla pääsee helposti esimerkiksi boheemille ja matkailijoille vielä hieman vieraammalle Kalamajan alueelle. Ratikalla ajellessaan voi helposti hypätä kyydistä nähdessään jotain kiinnostavaa ja jatkaa matkaa jälleen silloin, kun siltä alkaa tuntua.

Eräs vierailun arvoinen kohde Tallinnassa on ehdottomasti myös Balti Jaam -tori. Tämä löytyy Pohjois-Tallinnasta, rautatieaseman ja Kalamajan mielenkiintoisen kaupunginosan väliin jäävältä alueelta. Balti Jaam -torin tarjonta yhdistää ainutlaatuisen valikoiman erilaisia tuotteita katuruuasta lastenvaateisiin. Torilta voi ostaa niin käsitöitä kuin vintagea sekä erilaista designia. Balti Jaam -torin sivurakennuksesta löytyy muun muassa virolainen designbrändi Valhalla sekä Tallin Design House. Samasta paikasta löytyy myös eri vaatesuunnittelijoiden ateljeita, kuten muotisuunnittelija Reet Austin sekä nahkataiteilija Stella Soomlaisin työskentely- ja myymälätilat. Balti Jaam -toriin tarpeeksi tutustuttuaan voi matkaa jatkaa esimerkiksi Rotermannin kortteliin. Kaupungin suosituimpien kohteiden joukkoon vauhdilla kirineen Rotermannin kehitys on ollut vauhdikasta, ja alueelta löytyviä arvokohteita remontoidaan edelleenkin. Rotermannissa moderni arkkitehtuuri yhdistyy vanhoihin teollisuusperinteisiin. Alueen uusi nousu alkoi vuonna 2005. Rotermannin kuuluisin kohde on mustasta tiilestä ja metallista rakennettu Must maja, jonka eri kokoiset parvekkeet ovat erittäin huomiota herättävät.

Mikäli Tallinnassa yöpyy useamman kuin yhden tai kaksi yötä, saattaa aikaa jäädä myös muuhun Viroon tutustumiseen. Viro on pinta-alaltaan kohtalaisen pieni valtio, joten jo päivämatkalla Tallinnasta ehtii halutessaan nähdä melko paljon. Tallinnan lähistöltä löytyykin monipuolisesti erilaisiin makuihin sopivia kohteita. Etenkin kesäaikaan Tallinnasta kannattaa ehdottomasti lähteä nauttimaan päivästä johonkin Viron moniin rantakohteisiin. Kaikkein lähimpänä Tallinnan keskustaa sijaitsee kaunis Viimsi, josta löytyy viehättävä ranta sekä muutama mielenkiintoinen vierailukohde, kuten vastikään vierailijoille avautunut entinen sotilastukikohta Paldiski. Liikkuminen Virossa on kätevää maan kattavan edullisen bussiverkoston ansiosta. Esimerkiksi Viimsiin pääsee näppärimmin paikallisbussilla Viru-keskuksen alakerran bussiterminaalista. Lyhyemmät matkat taittuvat myös taksilla. Esimerkiksi Bolt-sovellusta käyttämällä voi jo kyytiä varatessaan nähdä sekä arvion matkan kestosta että sen tarkan hinnan. Vierailun arvoisia ovat myös Tallinan edustalta löytyvät kauniit saaret, kuten Aegna, Prangli ja Naissaari.

Valmis hotellimatka vai sittenkin risteily ja hotelli erikseen?

Suomesta tehdään Tallinnaan kymmeniä tuhansia matkoja, ja runsaan kilpailun johdosta myös erilaisten matkojen hinnat kuluttajille ovat kohtalaisen edulliset. Kuluttamalla riittävästi aikaa erilaisten matkavaihtoehtojen tutkimiseen on mahdollista kuitenkin nipistää matkakuluista vielä tukku euroja pois. Mikäli siis intoa riittää, voi mieluisinta ja edullisinta hotellia sekä risteilyä etsiä säästöjen löytämiseksi. On ihan omista mieltymyksistä kiinni, haluaako kuitenkin valita valmiin hotellimatkapaketin. Vaihtoehtoja valmiista hotellipaketeista löytyy kymmenittäin, kiireisimmällä kesäsesongilla jopa sadoittain. Etenkin pääkaupunkiseutulaiset voivat hyödyntää äkkilähtöristeilyjä, joita voi saada todella edulliseen hintaan. Parhaimmillaan Suomenlahden voi päästä ylittämään vain muutamilla euroilla. Tässä tapauksessa kannattaa varata hotelli itse esimerkiksi erilaisilta netistä löytyviltä varaussivustoilta. Netistä löytyvien palveluiden mukaan on myös eri hotelleiden hintojen vertailu erittäin kätevää. Varaamalla hotellin ja risteilyn itse, saa matkaansa joustavuutta juuri omien mieltymysten ja tarpeiden mukaisesti.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien matkailijoiden tulee matkaa varatessaan luonnollisesti ottaa huomioon se, miten he matkustavat lauttojen lähtösatamiin Helsingissä. Kauempana Suomessa asuvat saattavat löytää erittäin kilpailukykyisillä hinnoilla kokonaisvaltaisen matkapaketin, joka sisältää paitsi lauttamatkat ja hotellin Tallinnassa, myös itse linja-autokuljetuksen suoraan lautan lähtösatamaan. Tällaisen matkapaketin varaamalla saattaa säästää erittäinkin pitkän pennin, sillä julkisilla kulkuvälineillä Helsinkiin liikkuminen voi tulla kalliiksi, ja Helsingin päässä joutuu tällöin lisäksi löytämään itse tiensä laivan lähtösatamaan. Jotkut matkanjärjestäjät tuovat bussin mukaan lauttaan Helsingistä Tallinnaan, ja toisilla bussi kuljettaa matkustajat satamaan ja noutaa taas kyytiin matkalta palattaessa. Nouto satamasta on näppärä myös siitä syystä, että silloin saa omat matkatavaransa ja ostoksensa auton kyytiin heti terminaalista, ellei bussi ole ollut jo laivassa mukana. Valitsemalla tällaisen pakettimatkan valikoima saatavilla olevista hotellivaihtoehdoista on usein rajallinen, mutta ainakin muutaman hotellin verran valinnanvaraa kuitenkin yleensä löytyy.

Kolme merkittävintä Tallinnaan liikennöivää laivavarustamoa, eli Tallink Silja, Viking Line ja Eckerö Line, tarjoavat myös mahdollisuuden varata risteily- ja hotellipaketin suoraan varustamon nettisivujen kautta. Tuolloin paketti sisältää edestakaiset laivamatkat, muttei yleensä hyttiä tai yötä laivalla. Poikkeuksen tähän tekevät kuitenkin matkat, joissa ensimmäisenä yönä yövytään laivassa ja toisena aamuna suunnataan maihin ja majoitutaan jossain Tallinnan hotelleista. Mikäli pelkkä kansipaikka riittää, löytyy matkustusvaihtoehtoja yleensä parhaiten, sillä kansipaikoilla pääsee usein matkustamaan juuri haluamallaan laivalla ja haluttuna ajankohtana. Pakettireissujen matka-aika Helsingistä Tallinnaan kestää tavanomaiset kahdesta neljään tuntia riippuen siitä, minkä lauttayhteyden valitset. Laivayhtiöiden tarjoamien matkojen valikoima ja etenkin hinnat vaihtelevat suurestikin eri ajankohtina. Kaikkein kallein matkustusajankohta osuu suosituimmalle ja kiireisimmälle kesäkaudelle, eli noin juhannuksesta aina koulujen alkamiseen elokuussa. Halvimmillaan matkalle pääsee usein tammikuussa, jolloin joulusesonki on päättynyt ja hiihtolomien alkuun on vielä aikaa.

Tallinnan matkan saattaa saada varattua aavistuksen halvemmalla hyödyntämällä erilaisia tarjouksia ja bonusohjelmia. Viking Linella ja Tallink Siljalla on molemmilla omat kanta-asiakasohjelmansa, joiden kautta on toisinaan löydettävissä huomattavia alennuksia matkoihin. Kanta-asiakasohjelmissa on erilaisia tasoja, jotka määrittelevät matkoista saatavat alennusprosentit ja niiden hinnat. Yleisesti ottaen mitä enemmän matkustat, sitä enemmän pisteitä kerrytät ja sitä parempia etuja saat. Lisäksi Keskon Plussa-kanta-asiakasohjelman pisteitä voi kerryttää matkustamalla, samoin kuin S-ryhmän S-etukortin pisteitä. Plussa-pisteitä voi saada matkustamalla Tallink Siljan lautoilla, ja S-etukortin pisteitä voi puolestaan kerryttää niin Viking Linella kuin Eckerö Linellakin. Etukorttijärjestelmien kautta voi löytää usein erikoistarjouksia matkoihin. Lisää matkatarjouksia voi saada myös eri ammattiliittojen tai muiden yhdistyksien omien jäsensopimuksien kautta. Mikäli kuulut esimerkiksi johonkin ammattiliittoon, kannattaa tutustua saatavilla oleviin etuihin, sillä ne ovat usein erittäinkin rahanarvoisia.

Mitä tehdä Tallinnassa – vinkit erilaisiin kiinnostuksenkohteisiin

Tallinnan ehdottomasti merkittävin nähtävyys on kaupungin upea Vanhakaupunki ja sen kiehtovat keskiaikaiset korttelit. Tallinnan vanhakaupunki kuuluu koko Euroopan parhaiten säilyneiden keskiaikaisten kaupunkien joukkoon, ja se valittiin myös Unescon suojelukohteiden maailmanperintölistalle vuonna 1997. Mikä parasta, Vanhassakaupungissa kiertely on erittäin edullinen tapa viettää päivää Tallinnassa. Vanhassakaupungissa ja sen yläpuolella sijaitsevalla Toompean kukkulalla voi helposti kuluttaa lähes koko päivän tutustuen erilaisiin keskiaikaisiin nähtävyyksiin, kirkkoihin, museoihin ja näköalapaikkoihin. Vanhassakaupungissa on erittäin runsaasti nähtävää usealla eri aukiolla ja kadulla. Alueella kuljeskellessa törmääkin johonkin mielenkiintoiseen lähes kaikilla pienillä sivukaduilla. Toompean kukkulalle kiipeämällä voi käydä katsastamassa esimerkiksi Viron eduskuntatalon. Tallinna on loistava kohde myös joulusta pitäville, sillä Vanhankaupungin sydämen muodostavalta Raatihuoneentorilta löytyvä Tallinnan joulutori on äänestetty Euroopan parhaaksi joulutoriksi vuonna 2019. Kesäisin Raatihuoneentori täyttyy terasseista, ja torin ihmisvilinä onkin taattu vuodenajasta riippumatta.

Eteläisen naapurimaamme pääkaupunki on mitä parhain minilomakohde myös lasten kanssa matkustavalle. Lapset rakastavat jo itse lauttamatkaa Tallinnaan, sillä laivayhtiöt ovat usein panostaneet perhematkailijoihin tarjoamalla lautoilla sekä leikkihuoneita että runsaasti juuri lapsille suunnattua omaa ohjelmaa. Esimerkiksi Vikingin lautoilta löytyy yhtiön oman laivakissa Ville Viking, ja Tallinkin lautoilla puolestaan seikkailee sekä Harri Hylje että ajoittain myös muumipeikko. Itse Tallinnasta sitten löytyykin runsaasti tekemistä niin aivan perheen pienimmille kuin teini-ikäisillekin matkustajille. Tallinnasta löytyy muun muassa sisäleikkikeskuksia, vesi- ja seikkailupuistoja sekä lapsia kiinnostavia museoita. Esimerkiksi Viron merimuseo Lentosatamassa voi vierailla aidossa sukellusveneessä sekä testata taitojaan tarkkuusammunnassa tai sukellusveneen torpedohyökkäyksessä. Museon pihasta löytyy vauhdikas leikkikenttä perheen pienimmille. Tallinnasta löytyy myös eläintarha, joka sijaitsee Rocca al Maren alueella. Eläintarhan puitteet ovat suuret ja kansainväliset. Eläintarhan alueelta löytyy kesäisin nykyään seikkailupuisto, jonka viidellä eri radalla pääsevät kiipeilemään eri-ikäiset lapset.

 • Merimuseo Lentosatama
 • Tallinnan eläintarha
 • Trampoliinikeskus ja keilahalli
 • Miia-Milla-Manda-museo
 • Tallinnan tiedekeskus

Tallinnan Vanhankaupungin, Pegulinnan ja Kalamajan rajalla sijaitsevassa entisessä teollisuusrakennuksessa sijaitsee Telliskivi Loomelinnak, joka on Tallinnan luova keskus. Telliskivi Loomelinnakissa järjestetään noin 600 kulttuuritapahtumaa vuodessa sekä suosittu kirpputori lauantaisin. Telliskivi on ollut trendikäs kohde jo useamman vuoden ajan. Sieltä löytyy erilaisia pieniä sisustus- ja designkauppoja, ravintoloita, baareja, kosmetiikkapuoteja sekä myös paljon kehuttu valokuvataidekeskus Fotografiska Tallinn. Fotografiska Tallinn tarjoaa vierailijoilleen kolme ajoittain vaihtuvaa näyttelyä. Yksi tämän hetken näyttelyistä on Mandy Parkerin luoma ajankohtainen Merihavainnot. Merihavainnot koostuu merten muoviroskasta tehdystä taiteesta. Pääsylippu Fotografiskaan maksaa aikuiselta 14 euroa ja perhelipun saa 28 eurolla. Fotografiskassa sijaitsee myös mielenkiintoinen myymälä sekä hyvää ruokaa tarjoava ravintola. Telliskiven alueelta löytyy useita muitakin loistavia lounaspaikkoja, joiden hintataso on Vanhaakaupunkia edullisempi. Mikäli aikaa on käytettävissä enemmän, Telliskiveen pääsee kätevästi kävellen. Kiireisemmät matkailijat voivat puolestaan käyttää esimerkiksi Bolt-taksia.

Monet suomalaiset suuntaavat Tallinnaan ainoastaan itsensä hemmottelu mielessään. Tämä onkin täysin ymmärrettävää, sillä esimerkiksi erilaiset kauneudenhoitopalvelut, kuten käynti kampaajalla tai kosmetologilla, on Virossa huomattavasti Suomea huokeampaa. Kaupungista löytyy myös lukuisia loistavia kylpylöitä, joissa lomailemalla saa karkotettua arjen murheet mielestään varsin tehokkaasti. Kylpylöissä voi joko piipahtaa pikaisissa hoidoissa tai viettää useammankin päivän ihanasta lomasta nauttien. Tallinna on alkanut profiloitua todellisena kylpyläpääkaupunkina, joten viime aikoina kaupunkiin on avautunut lukuisia uusia kylpylöitä sekä moni vanha tuttu on saanut remontin myötä kasvojen kohotuksen. Eräs kaupungin uudemmista kylpylöistä on syksyllä 2018 Rotermannin kortteliin avautunut uusi Metropol Spa Hotel. Tästä kylpylästä löytyy pieni uima-allas, kaksi poreallasta sekä neljä erilaista saunaa. Toinen uusi kylpylä on Tallinnan Mustamäellä avattu Elamus spa eli elämyskylpylä. Täältä löydät jopa 21 erilaista saunaa sekä oman kylpyläalueen sekä lapsille, että aikuisille.

Valitse itsellesi sopiva hotelli

Tallinaan järjestetään Suomesta lukemattomia valmismatkoja vuosittain. Tunnetuimpien matkanjärjestäjien joukkoon kuuluvat muun muassa Matkavekka, Matka-Pojat, Lehtimäki Matkat sekä Ikaalisten matkatoimisto. Varatessasi hotellimatkapaketin näiltä toimijoilta pääset valitsemaan omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan hotellin muutamien eri vaihtoehtojen joukosta. Tarjolla on niin kylpylähotelleja kuin perhehotellejakin. Kaikki edellä mainitut tarjoavat mahdollisuuden valita matkapakettiinsa kätevän linja-autokuljetuksen suoraan Tallinnan lauttojen lähtösatamiin Helsingissä. Ympäri Suomen löytyy toki myös lukemattomia muita paikallisia toimijoita. Eräitä suurimpia valmiiden hotellimatkapakettien tarjoajia ovat laivavarustamot Tallink Silja, Eckerö Line sekä Viking Line. Tallink Siljan tarjoamat vaihtoehdot rajoittuvat usein yrityksen omiin hotelleihin, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa Tallink Spa & Conference Hotel sekä Tallink City Hotel. Eckerö Linen kautta saa puolestaan kätevästi varattua esimerkiksi Sokos-ketjun hotelleja, joista voi kerätä myös S-etukortin bonuspisteitä. Hotellilomat voi varata joko suoraan matkanjärjestäjien nettisivuilta tai puhelinvarauspalveluihin soittamalla.

Tallinnan tarjoamien hotellivaihtoehtojen kirjo on äärimmäisen laaja. Monelle tulee Tallinnan hotellimatkasta puhuttaessa aivan ensimmäisenä mieleen eräs kaupungin kuuluisimmista ja vanhimmista hotelleista, eli Viru-hotelli. Nykyään Sokos Hotels -ketjuun kuuluva Viru-hotelli on suomalaisten rakentama ja valmistui Neuvostovallan aikaan vuonna 1972 kaupungin ensimmäiseksi tornitaloksi. Perustamisvuodestaan lähtien Viru on majoittanut tuhansittain suomalaisia yli viidessäsadassa hotellihuoneessaan. Viru yhdistää loistavasti sekä historiaa että nykypäivää. Tänä päivänä hotellin yhteydestä löytyy myös loistavat ostosmahdollisuudet tarjoava Viru-keskus, joka muodostaa erään koko Tallinnan keskeisimmistä lokaatioista. Itse Viru-hotellin historia on varsin värikäs, sillä hotellin 23. kerroksessa toimi aikoinaan myös KGB:n vakoilukeskus. KGB:n entinen radiohuone toimi nykyisin hotellin sisältä löytyvänä museona. Moni suomalainen Tallinnan hotellimatkapaketin varaaja suuntaa vanhasta tottumuksesta sekä rakennuksen keskeisestä sijainnista johtuen juuri Viru-hotelliin. Tallinnan hotellitarjonta on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä tuttu ja tuvallinen Viru-hotelli.

Tallinnan runsaslukuiseen hotellitarjontaan tutustuminen onnistuu helposti esimerkiksi käyttämällä tarkoitusta varten rakennettuja hakukoneita netissä. Nämä vertailevat hotelleita antamiesi erilaisten kriteereiden perusteella ja näyttävät, millaisia vaihtoehtoja löytyy milloinkin vapaana ja tietysti myös mihin hintaan. Tätä varten pitää luonnollisesti ensin olla selvillä, millaisiin tarpeisiin hotellia ollaan hakemassa. Hotelliin valintaan vaikuttavat suuresti esimerkiksi se, millaisella seurueella matkalle ollaan lähdössä, mitä perillä Tallinnassa on tarkoitus tehdä, milloin matkalle lähdetään sekä millainen budjetti on käytettävissä. Tallinnasta löytyy lähes jokaiselle lompakolle ja matkatarpeelle sopiva vaihtoehto. Kaupunki tarjoaa omat hyvät vaihtoehtonsa esimerkiksi aktiivilomailijoille, kylpylämatkailijoille, pariskunnille, perheille sekä kaveriporukoille. Mikäli tarkoitus on lähinnä kierrellä Vanhassakaupungissa, kannattaa valita mahdollisimman lähellä tätä aluetta sijaitseva hotelli. Mikäli matkan tarkoituksena on puolestaan lähinnä viettää koko loma kylpylässä nautiskellen, voi myös kylpylä-hotellin valita joltain hieman syrjäisemmältä alueelta.

Tallinnan hotellien hintataso on yleiseen eurooppalaiseen tasoon verrattuna edullisemmasta päästä. Kaupungista löytyvien hotellien yökohtainen hintataso perushuoneesta liikkuu noin 50-150 euron tietämissä. Tallinna tarjoaa toki myös luksusta halajaville omat vaihtoehtonsa. Eräs kaupungin parhaista hotelleista on viiden tähden Swissôtel Tallinn, joka sijaitsee Tallinnan korkeimmassa rakennuksessa. Ensiluokkaista palvelua tarjoavasta Swissôtelista löytyy oma kylpylänsä hemmotteluosastoineen. Myös ylellinen Hotel Telegraaf, Autograph Collection kuuluu Tallinnan viiden tähden hotellien joukkoon. Hotel Telegraaf sijaitsee vuonna 1878 valmistuneessa erittäin kauniissa rakennuksessa loistavalla paikalla keskellä Vanhaakaupunkia. Myös tästä luksuksentäytteisestä hotellista löytyy oma spa-osastonsa uima-altaineen ja saunoineen. Tallinnan hotellihuoneiden yöhinta riippuu lukuisasta eri tekijästä. Näiden joukkoon kuuluvat muun muassa matkustusajankohta, sillä suositulla kesäsesongilla yöhinnat ovat ymmärrettävästi kalleimmillaan. Hintaan vaikuttavat lisäksi hotellin sijainti, huoneen koko ja sen varustelutaso sekä se, millaisia palveluita hotellista on saatavilla.

Yhteenveto

Tallinna on laadukas, edullinen ja monipuolinen kaupunkilomakohde, joka sijaitsee suomalaisesta näkökulmasta kaiken lisäksi mukavan lähellä, ja jossa erilaisia hotelleja on tarjolla kaikkiin makuihin. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Tallinnaan pääsee Helsingistä niin nopeasti, että matkalle voi lähteä vaikka vain yhdeksi päiväksi. Ehdottomasti paremman kokemuksen tästä kauniista keskiaikaisesta kaupungista saa kuitenkin majoittumalla Tallinnassa yhden tai useamman yön. Hotellimatka Tallinnaan on loistava lomanviettotapa vuodenajasta huolimatta, sillä kaupungin tarjonta vaihtelee vuodenajoittain ja vierailija saa kesäaikaan täysin erilaisen kokemuksen kuin esimerkiksi joulun tienoilla. Kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Saatavilla on ensiluokkaisia ja ennen kaikkia edullisia ravintoloita, hienot ostosmahdollisuudet sekä roppakaupalla hemmottelua jossain kaupungin lukuisista kylpylöistä tai kauneushoitoloista. Tallinna antaa paljon myös historiasta kiinnostuneille; siitä pitää huolen erinomaisesti säilynyt keskiaikainen Vanhakaupunki. Tallinna on kaupunki, jossa on helppo viettää hotellilomaa kerta toisensa jälkeen!