Äkkilähdöt Tallinnaan

Kaipaatko hieman piristystä arkeen, helppoa ja halpaa lomamatkaa, jonka aikana voit nauttia hyvästä ruuasta, vilkkaasta yöelämästä, hemmotteluhoidoista, shoppailusta tai historiasta ja kulttuurista? Äkkilähdöt laivalla Tallinnaan tarjoavat kaikkea tätä. Ei olekaan ihme, että ne ovat niin suosittuja monien suomalaisten keskuudessa. Tallinnassa viihtyvät kaikenikäiset, niin pariskunnat, lapsiperheet kuin kaveriporukatkin. Eikä mikään tietenkään estä sitä, että lähdet kokemaan kaupungin seikkailuja yksin. Jos äkkilähdöt laivalla Tallinnaan eivät ole sinulle vielä tuttuja, kerromme tässä jutussa kaiken tarvittavan. Alkaen siitä, mitä äkkilähdöillä tarkoitetaan, mitkä niiden hyödyt ovat ja ketkä näitä äkkilähtöjä järjestävät.

Jutun lopussa tarjoamme joitakin vinkkejä siihen, miten majoittua ja liikkua Tallinnassa, ja mitä siellä voi tehdä. Läheisen sijaintinsa ansiosta Tallinna on tuttu monille suomalaisille, mutta se tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa, joten voit löytää Tallinnasta aina uusia puolia ja paikkoja. Kaupunki muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, joten jos edellisestä vierailustasi on vierähtänyt jo tovi, voit huomata, että tarjolla on paljon uutta ja mielenkiintoista. Monet asiat pysyvät silti samana, kuten edullinen hintataso ja ystävällinen ilmapiiri. Tallinna on myös yksi niistä harvoista matkakohteista, joissa pärjäät monissa paikoissa suomen kielellä. Hyvä tapa matkustaa kaupunkiin on varata äkkilähtö laivalla.

Mitä äkkilähdöllä tarkoitetaan?

Äkkilähtö on hyvä vaihtoehto kaikille niille, jotka haluavat ja voivat lähteä matkaan nopeasti, kenties spontaanistikin. Äkkilähdöillä tarkoitetaan matkanjärjestäjältä myymättä jääneitä lippuja, jotka myydään alennettuun hintaan. Äkkilähtölippuja vapautuu matkanjärjestäjille myös asiakkaiden peruuttaessa matkansa. Kuten äkkilähtö-sanakin jo kertoo, liput tulevat myyntiin lähellä matkan alkamisaikaa. Hinnat voivat olla hyvinkin paljon halvempia kuin tavallisten lippujen, sillä yritykselle tulee vieläkin kalliimmaksi, jos lippuja jää vallan myymättä. Jos olet valmis lähtemään matkaan nopeallakin aikataululla, äkkilähtölippujen hyödyntäminen on taloudellisesti todella kannattavaa. Ne sisältävät usein myös majoituksen, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, missä yövyt paikan päällä.

Toisaalta et voi pakettimatkalla valita itse majoituspaikkaasi, joten äkkilähdöllä matkaavien kannattaa suhtautua reissuun joustavalla asenteella. Esimerkiksi hotellisi tai huoneesi ei välttämättä ole kaikista korkealaatuisin tai parhaalla paikalla. Tallinnaan matkustaminen laivalla ei ole tavallisestikaan kovin kallista, joten kannattaa punnita haluamaansa matkustustapaa. Se on kuitenkin selvää, että äkkilähtö on se halvin matkustustapa. Matkailijoiden onneksi lähes kaikki laivayhtiöt tarjoavat äkkilähtöjä. Matkoja ei ole kuitenkaan aina yhtä hyvin saatavilla, ja parhaiten saatkin äkkilähdön vilkkaimpien matkustussesonkien ulkopuolella. Kesällä, joulunalusaikaan ja Tallinnassa järjestettävien suurten tapahtumien aikaan äkkilähdön löytäminen voi olla tavallista vaikeampaa.

Mistä löytää äkkilähtöjä laivalla Tallinnaan?

Suomesta pääsee Tallinnaan nopeasti ja edullisesti sekä Helsingistä että Turusta. Helsingistä voi matkustaa joko lautalla tai laivalla ja Turusta laivalla. Tallinnaan liikennöivät säännöllisesti muun muassa Silja Line, Viking Line ja Eckerö Line. Äkkilähtöjä löytyy helposti netistä. Esimerkiksi laivayhtiöiden kotisivuilta löytyy hyvin monenlaisia tarjouksia. Matkatoimistojen sivuilta löydät pakettimatkoja, jotka sisältävät laivamatkan lisäksi myös majoituksen. Kannattaa seurata yrityksiä myös sosiaalisessa mediassa ja tilata heidän uutiskirjeensä. Parhaat äkkilähdöt voidaan nimittäin myydä nopeasti loppuun. Kannattaakin olla aktiivinen ja seurata mahdollisimman monia eri yrityksiä ja matkanjärjestäjiä, jotta saat juuri mieleisesi matkan.

Erilaisia vaihtoehtoja äkkilähdölle Tallinnaan

Äkkilähtömatkoja on monia erilaisia. Jos haluat mahdollisimman pikaisesti tutustumaan Tallinnan ihmeisiin, kannattaa varata lauttamatka. Lautalla pääsee Helsingistä Tallinnaan vain muutamassa tunnissa. Erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvien onkin todella helppo tehdä halpa päivämatka Tallinnaan. Voit lähteä aamulautalla, viettää päivän Tallinnassa ja tulla iltalautalla takaisin Suomeen. Kun tarvetta yöpymiselle ei ole, matkasta tulee hyvin halpa. Voit tehdä edullisia ostoksia tai käyttää kotimaata halvempia palveluita tai nauttia hyvästä ruuasta ja virvokkeista sekä tutustua kaupungin nähtävyyksiin. Myös muualla Suomessa asuvien kannattaa toki hyödyntää halpoja äkkilähtöjä Tallinnaan. Satamiin pääsee hyvin esimerkiksi linja-autolla.

Kannattaa tarkistaa bussiyhtiöiden sivuilta, miten pääset satamaan kätevimmin. Monet yritykset kuljettavat sinut suoraan satamaan. Lautan lisäksi myös perinteinen laiva on hyvä matkustusvaihtoehto. Se tarjoaa kiireettömämmän matkustustavan, jolloin pääset tutustumaan rauhassa laivan tarjoamiin elämyksiin. Herkkuja notkuvat seisovat pöydät ja laaja tax free -valikoima ovat monien mieleen. Voit esimerkiksi taittaa matkan laivalla ja yöpyä Tallinnassa tai valita risteilyn, johon sisältyy joidenkin tuntien vierailuaika Tallinnassa. Koska valinnanvaraa riittää, kannattaa valita vaihtoehto, joka sopii parhaiten omiin – ja mahdollisten matkakumppaniesi – mieltymyksiin. Muista ottaa matkalle mukaan voimassa oleva passi tai henkilökortti!

Majoittuminen ja liikkuminen Tallinnassa

Voit ottaa äkkilähdön, joka sisältää ainoastaan lautta- tai laivamatkan Tallinnaan, tai pakettimatkan, joka sisältää myös majoituksen. Jos aiot yöpyä Tallinnassa, pakettimatka voi olla sekä kätevämpi että halvempi vaihtoehto. Voit toki varata hotellin tai muun majoituspaikan itsekin, netistä löytyy hyvin erilaisia hotellitarjouksia. Erityisesti vilkkaimpien sesonkiaikojen ulkopuolella majoittuminen voi onnistua hyvinkin halvalla. Hintaan vaikuttaa toki myös yöpymispaikan palvelutaso. Tallinnassa on tarjolla todella monen tasoista majoitusta aina vaatimattomista huoneistoista huippuluokan hotelleihin. Kannattaa miettiä jo etukäteen, mikä sinulle on tärkeintä: halpa hinta, hyvä varustelutaso vai sijainti. Parhaassa tapauksessa voit saada toki nuo kaikki.

Kun olet rantautunut Tallinnaan, huomaat pian iloksesi, että siellä liikkuminen on varsin helppoa. Jos olet kiinnostunut nähtävyyksistä, suurin osa niistä sijaitsee kävelyetäisyydellä keskustasta. Kaupungista on mahdollista vuokrata myös polkupyörä, joka on vaivaton tapa liikkua. Lisäksi se kohottaa kuntoa ja on ekologinen vaihtoehto. Tallinnan julkinen liikenne on toimiva ja edullinen, ja sen käyttö on sangen yksinkertaista. Julkinen liikenne koostuu linja-autoista, johdinautoista ja raitiovaunuista ja ne liikennöivät pääsääntöisesti 06.00-23.00 välisenä aikana. Voit ostaa kerta-, tunti- tai päivälipun, joko kuljettajalta tai sähköisesti. Myös taksilla liikkuminen on edullista suomalaiseen hintatasoon tottuneelle.

Tallinnan nähtävyyksiä

Tallinnassa riittää runsaasti nähtävää ja koettavaa. Teit sitten päiväretken kaupunkiin tai vietit siellä vaikka kokonaisen viikon, et joudu kärsimään tekemisen puutteesta. Historian ystävät viihtyvät takuulla Tallinnassa, jonka suosituin nähtävyys on sen 1200-1500-luvuilla rakennettu Vanhakaupunki. Voit ihastella sen mukulakivikatuja, kaupunginmuureja, kauniita rakennuksia ja kirkkoja. Näkemisen arvoisia ovat myös esimerkiksi Kadriorgin palatsi ja puisto, Piritan luostarin rauniot sekä Metsäkalmisto – Viron tunnetuin hautausmaa. Tallinnasta löytyy useita mielenkiintoisia museoita, esimerkiksi KGB-museo, taidemuseo Kumu, Miehityksen ja vapauden museo sekä merimuseo Lentosatama. Monet museoista sopivat koko perheelle, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tallinnassa on monia muitakin paikkoja, joihin erityisesti lapsiperheiden kannattaa tutustua. Ykköskohteisiin kuuluvat esimerkiksi Tallinnan eläintarha sekä lastenmuseo Miiamilla. Museon kohderyhmänä ovat 3-11-vuotiaat lapset ja siellä on muun muassa leikkihuone. LVLup! on puolestaan interaktiivinen videopelimuseo, jonka yhteydessä toimii myös kauppa. Nõmmen-seikkailupuistosta löytyy kiipeilyratoja niin lapsille kuin aikuisillekin ja alle 115-senttisille on oma naperoalueensa. Seikkailupuisto sijaitsee urheilukeskuksen yhteydessä, joten voit yhdistää vierailuun myös esimerkiksi uimisen ja rantalentiksen pelaamisen. Atlantis H2O Aquapark -vesipuisto sijaitsee Viimsi Spa -kylpylän yhteydessä. Vesipuistossa on erilaisia altaita ja vesiliukumäkiä, joista pisin on yli 120 metriä pitkä.

Hemmottele itseäsi Tallinnassa!

Jo edellä mainitun Viimsi Spa -kylpylän lisäksi Tallinnasta löytyy monia muitakin kylpylöitä, joissa voi hemmotella itseään erilaisissa hoidoissa. Tallinna voi olla ylpeä huippukylpylöistään, sillä maalla on useita vuosisatoja vanha kylpyläperinne. Monet kylpylöistä ovat vapaa-ajan keskuksia, joissa voi harrastaa monipuolisesti myös eri liikuntalajeja. Tallinnassa kannattaa toki nauttia myös kaupungin runsaasta ravintola- ja kahvilavalikoimasta. Valikoimaa riittää edullisista lounaspaikoista huipputason kulinaristisiin elämyksiin. Ravintoloita löytyy eniten Vanhastakaupungista, mutta niiden hintataso on tavallisesti kalliimpi kuin hieman syrjempänä turistialueista sijaitsevissa ravintoloissa. Paikalliset aterioivat tavallisesti ravintoloita edullisemmissa kahviloissa tai itsepalveluravintoloissa, joista saa hinta-laatu-suhteeltaan varsin hyvää ruokaa.

Tallinnan vilkas yöelämä on monen suomalaisenkin makuun: baareja on runsaasti ja juomat ovat edelleenkin halvempia kuin Suomessa. Kuten ruokaravintoloitakin, myös baareja löytyy eniten Vanhastakaupungista, eivätkä ne ole yleensä hintatasoltaan juurikaan kalliimpia kuin muualla päin Tallinnaa. Muiden pääkaupunkien tapaan myös Tallinnassa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, monenlaiseen makuun. Tapahtumia on vuoden ympäri, vaikkakin vilkkain ajankohta on kesä. Musiikkiesityksiä on Tallinnassa tarjolla aina klassisesta musiikista ja oopperasta jazziin ja rockiin. Esimerkiksi noin neljän kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsevalla Laululavalla esiintyy myös huippuluokan artisteja. Vuosittain järjestettävä olutfestivaali Öllesummer tarjoaa huurteisen kylmää vilvoitusta kesäkuumalla.

Yhteenveto äkkilähdöistä Tallinnaan

Kuten olemme edellä kertoneet, äkkilähtö laivalla Tallinnaan on sekä kätevä että edullinen vaihtoehto. Valitsemalla äkkilähdön voit säästää suurenkin summan rahaa. Äkkilähdöt sopivat monenlaisille matkaajille, kunhan pystyt lähtemään matkaan suhteellisen nopealla aikataululla. Laivamatkoja järjestetään sekä Helsingistä että Turusta, ja Helsingin satamasta lähtee myös nopeita lauttoja. Voit valita joko pelkän matkan tai pakettimatkan, joka sisältää myös majoituksen. Äkkilähdölle kannattaa varustautua avoimin mielin ja seikkailumielisellä asenteella, sillä majoitus voi olla myös hieman matalatasoisempaa. Äkkilähtöjä löytyy monilta eri yrityksiltä ja niitä on parhaiten saatavilla vilkkaimpien sesonkiaikojen ulkopuolella. Mukavaa lomaa kauniissa Tallinnassa!