22h risteily Tallinnaan

Irtiotto arjen kiireistä kuulostaa monen korvaan houkuttelevalta ajatukselta. Pienenkin loman suunnittelu voi kuitenkin tuntua haasteelliselta ja paljon aikaa vaativalta, joten haave arjesta irtaantumisesta jää helposti toteuttamatta. On kuitenkin olemassa yksi, ainutlaatuinen vaihtoehto, joka on nopeasti ja vaivattomasti toteutettavissa sekä helposti räätälöitävissä omiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Kyseessä on 22 tunnin risteily Tallinnaan – irtiotto, jonka voit ottaa minä viikonpäivänä hyvänsä. Olitpa sitten aikeissa lähteä matkalle yksin, työporukalla tai ystävien tai perheen kera, risteily Tallinnaan sopii kaikille. 22h risteilyllä pääset muun muassa herkuttelemaan herkullisilla ruoka-annoksilla, viihtymään laivan yöelämän tarjonnassa, rentoutumaan varaamassasi hytissä sekä piipahtamaan neljän tunnin ajan Tallinnan kaupungissa. Tekemistä riittää kaikenikäisille matkaajille, ja jo pelkästään maisemat laivan kannelta auttavat irtautumaan arjen kiireistä.

Miksi valita 22h risteily

22 tuntia kestävä risteily Tallinnaan on monipuolinen vaihtoehto. Risteilyllä sinulla on mahdollisuus kiireettömään rentoutumiseen, virkistäytymiseen, uuden kokemiseen, juhlimiseen, rauhoittumiseen ja yhdessäoloon. Matkan voi varata mille tahansa seurueelle, ja risteily onkin oiva valinta esimerkiksi juhlaseurueille ja erilaisten kokousten järjestämiseen. Oli kyseessä sitten työporukan pikkujoulut, ystävien hemmottelumatka tai perheen ensimmäinen yhteinen matka, tekemistä löytyy varmasti kaikille. Risteily on sopiva valinta myös pariskunnille ja miksi ei myös yksin matkaaville. Risteilyn aikana pääset tutustumaan Tallinnaan neljän tunnin ajan, ja tuo aika vierähtää mukavasti esimerkiksi tunnelmallisen Vanhankaupungin katuja kulkiessa tai ostoksia tehdessä. Shoppailla voit sekä Tallinnassa käydessäsi että laivan omissa putiikeissa. Risteilyn aikana on mahdollista rentoutua myös laivan kylpyläosastolla sekä erilaisissa kauneushoidoissa.

Helsingistä Tallinnaan Silja Europalla

Voit lähteä 22h risteilylle Tallinnaan suoraan Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevasta Länsisatamasta. Satamaan on mahdollista saapua autolla tai esimerkiksi raitiovaunulla. Junalla Helsinkiin matkustavien on helppo siirtyä satamaan raitiovaunuilla 6 ja 9. Risteilylle voidaan lähteä viikon jokaisena päivänä, sillä laiva lähtee Helsingistä joka päivä kello 18.30. Tallinnaan laiva saapuu kello 20.00, josta se lähtee seuraavana päivänä kello 12.30 takaisin kohti Helsinkiä ja on siellä perillä kello 16.00. Risteilyt liikennöidään Silja Linen omistamalla laivalla, Silja Europalla. Laivasta löytyy neljä ravintolaa, kahvila, kaksi baaria sekä kaksi yökerhoa. Tarjolla on myös kylpyläosasto, kauneushoitola, viisi erilaista myymälää, kokoustilat sekä lasten oma leikkihuone Lottemaa. Europalle tehtiin mittavat uudistukset vuonna 2016, jolloin muun muassa laivan hytit saivat uuden ilmeen.

Uudistetuissa hyteissä on varaa mistä valita. Hyttityyppejä on useita erilaisia, joista jokainen voi löytää omaan matkabudjettiinsa ja tarpeisiinsa sopivan hytin. Tarjolla on 1–4 hengen hyttejä, joista kaikista löytyy televisio. 2–4 hengen C-hytit ovat edullisimpia, ja ne sijaitsevat laivan toisella kannella. Hieman hintavammat 1–4 hengen B-hytit sijaitsevat kansilla 5, 9, 10 ja 11. Sekä C- että B-hytit ovat ikkunattomia. 2–4 hengen ikkunalliset A-hytit tarjoilevat merinäköalan kansilla 5, 9 ja 10. A- ja B-hyteistä löytyy omansa myös allergikoille, liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. 5–6 hengen Family-hytit ovat nimensä mukaisesti perheille tarkoitettuja, ja niitä on tarjolla ikkunalla sekä ilman laivan 5. kannella. Näiden hyttityyppien lisäksi tarjolla on myös Deluxe- ja Executive Suite-hytit, joiden varustelut tuovat matkaan enemmän luksusta.

Ennen risteilyä

Risteilylle voi pakata melko kevyesti, mutta muutamassa asiassa on suotavaa olla tarkka. Tärkeintä on muistaa ottaa mukaan omat henkilökohtaiset lääkkeet, sillä laivalla näitä ei ole saatavilla. Laivayhtiön sivuilta on myös hyvä tutustua maahantuontisäädöksiin sekä tarkistaa, mitä on sallittua ottaa mukaan laivaan ja mitä ei. Yksi vaatekerta riittää mainiosti, mutta mikäli suunnitelmissa on esimerkiksi hieno illallinen tai juhliminen yökerhossa, on suositeltavaa ottaa vaihtovaatteet mukaan. On myös hyvä muistaa, että laivassa saattaa esiintyä jonkin verran melua myös yöaikaan, joten korvatulpat on hyvä pakata mukaan. Erikoistoiveista, kuten esimerkiksi ruoka-aineallergioista, on hyvä ilmoittaa jo matkaa varatessa. Satamaan matkustamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä Länsisatama on ajoittain hyvin ruuhkainen. Lisäksi tulee muistaa, että lipuntarkastusportit ja laivaan nousu suljetaan 20 minuuttia ennen laivan lähtöä.

Satamassa ja lähtöselvitykseen mennessä on tärkeää muistaa seuraavat seikat. Jokaisella matkustajalla on oltava henkilötodistus mukanaan. Lähtöselvitys tulee tehdä ennen laivaan nousua, viimeistään puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Sen yhteydessä jokainen matkustaja saa laivaannousukortin, joka tulee esittää joko lukulaitteelle tai henkilökunnalle laivaan noustessa. Ryhmävarauksien laivaannousukortit saa yleensä kaikki kerralla, ja niiden noudon voi suorittaa ryhmänjohtaja tai -valvoja. Myös ikärajoitukset tulee huomioida. Risteilylle lähtevien henkilöiden tulee olla täysi-ikäisiä. Tästä huolimatta lapset ovat tervetulleita mukaan risteilylle, kunhan mukana oleva valvoja on vähintään 25-vuotias ja yöpyy huollettaviensa kanssa samassa hytissä. Sunnuntain ja torstain välisillä lähdöillä yhdellä valvojalla saa olla korkeintaan 10 alaikäistä vastuullaan, kun taas perjantain ja lauantain risteilyillä jokaisella hytillä on oltava oma, täysi-ikäinen valvojansa.

Aktiviteetit laivassa

Laivan kannelta numero 12 löytyy hiljattain pintaremontoitu sauna- ja kylpyläosasto, jossa pääset rentoutumaan ja irtaantumaan arjesta risteilyn aikana. Tältä osastolta löytyy saunoja, porealtaita sekä pieni uima-allas. Alueelta löytyy myös 60-paikkainen baari, jossa pääset nauttimaan virvokkeita kylpemisen lomassa. Osastolta voi myös varata matkaryhmälleen saunan omaan käyttöön. Sauna- ja kylpyläosastolla kylpyaika on kaikkina aukioloaikoina 1,5 h. Ajankohtaiset aukioloajat kannattaa varmistaa vielä laivaan saapuessa. Halutessasi voit myös hemmotella itseäsi risteilyn aikana. Tämä onnistuu laivan kauneushoitolassa, joka löytyy myös kannelta 12. Hoitolasta voit varata ajan erilaisiin hierontoihin, kasvo- ja vartalohoitoihin, kampaajalle, kosmetologille sekä meikkaukseen. Täyden hoitovalikoiman ja ohjeet ajanvaraukseen löydät laivayhtiön omilta verkkosivuilta. Ajan voi varata myös paikan päällä, mikäli vapaita aikoja on saatavilla.

Laivalla voi käyttää aikaa myös shoppailuun. Laivasta löytyy viisi erilaista myymälää, joissa jokaisessa on runsaat valikoimat ja huokeat hinnat. Liikkeistä voit ostaa niin muotia, terveystuotteita, erilaisia virvokkeita ja ruokatuotteita, leluja, lahjoja kuin elektroniikkaa. Tax Free Superstoresta löytyy erilaisia alkoholituotteita, savukkeita, elintarvikkeita ja makeisia. Myymälästä löydät myös erilaiset terveystuotteet, kuten esimerkiksi Virolaista hunajaa. Perfume and Fashion -myymälän valikoimaan kuuluu muotia, kosmetiikkaa, ihon- ja hiustenhoitotuotteita sekä hajuvesiä. Valintoja ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, sillä laajan tuotetuntemuksen omaavat asiakaspalvelijat ovat valmiina auttamaan oikeiden tuotteiden valitsemisessa. Gifts -myymälästä taas löydät varmasti sopivat tuliaiset kaikille. Valikoimista löytyy tunnettujen ja laadukkaiden brändien tuotteita. Kids & Toys -myymälästä löytyvät lasten toivotuimmat lelut. Elektroniikannälkäisille löytyy Electronics -myymälä, josta voi hankkia pienelektroniikkaa, kuten esimerkiksi kannettavia kaiuttimia ja puhelintarvikkeita.

Ravintolat ja viihdetarjonta laivalla

Risteilyllä ehdit hyvin nauttia laivan ravintoloiden runsaasta tarjonnasta. Voit ruokailla laivan yltäkylläisessä buffetissa, Grande Buffetissa, niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisellakin. Laivalta löytyy lisäksi myös kolme muuta ravintolaa. Grill Houseen kannattaa suunnata, jos mielesi tekee esimerkiksi grilliannosta herkullisen viinin kera. Jos taas rento, italialainen ravintola antipasteineen houkuttelee, suuntaa Tavoláta Ristorante Italianoon. Nopeaan ruokailuun löytyy oma ravintolansa nimeltään Fast Lane – jos nälkä yllättää yöllä, tämä ravintola palvelee aamuneljään saakka. Jos taas haluat rauhoittua laadukkaan kahvi- tai teemukillisen äärelle ja kenties nauttia siinä samalla jotain herkullista, Coffee & CO -kahvila on tällöin varma valinta. Halutessasi voit tutustua kunkin ravintolan tarjontaan jo etukäteen laivayhtiön omilla nettisivuilla. Pöytävaraukset voit tehdä joko matkan varaamisen yhteydessä tai laivassa paikan päällä.

Viihdettä ja virvokkeita ei ole unohdettu laivan tarjonnassa. Laivasta löytyy neljä erilaista baaria. Kahdeksannesta kerroksesta löytyvä Sea Pub tarjoaa merellistä, rentoa tunnelmaa, ja siellä on laaja olut- ja siiderivalikoima. Corner Bar on hiljattain uudistettu, ja se tarjoaa kodikasta, olohuonemaista tunnelmaa. Tämän baarin valikoimasta löydät erilaisia juomia sekä myös pientä suolaista tai makeaa purtavaa. Viihdettä on tarjolla laivan kahdessa eri yökerhossa. Kannella kahdeksan Starlight-yökerhossa baarimestarit luovat juomia toiveidesi mukaan, ja pääset nauttimaan eri live-bändien ja -artistien musiikista. Jos haluat nousta itse estradille, se onnistuu yökerhon takana olevassa karaokessa Satellite Barissa. Moonlight Disco & Bar kannella seitsemän tarjoaa herkullisten juomien lisäksi mahdollisuuden tanssimiseen viimeisimpien hittien ja ikisuosikkien parissa. Risteilyillä on tarjolla ajoittain myös lapsille suunnattua viihdettä. Voit tarkistaa ajankohtaisen viihdetarjonnan risteilyä varatessasi.

Vinkit Tallinnassa vierailuun

22 tunnin risteilyyn mahtuu myös neljän tunnin vierailu Tallinnaan. Voit halutessasi kuitenkin jäädä tuon neljän tunnin ajaksi myös laivaan, mikäli vaikkapa edeltävä ilta tanssilattialla venähti hieman pitkäksi. Tällöin voit huoletta nukkua hytissäsi rauhassa pidempään. Tallinnassa vierailu on kuitenkin suositeltavaa, sillä esimerkiksi Vanhassakaupungissa riittää nähtävää kaikenlaisille matkailijoille. Satamasta pääsee keskustaan nopeasti kävellen, mutta halutessasi voit hypätä myös taksin kyytiin. Kierros Vanhassakaupungissa tarjoaa matkaajalle kaunista keskiaikaista arkkitehtuuria, uniikkeja rakennuksia, persoonallisia kahviloita, ravintoloita sekä putiikkeja. Kadut ovat tunnelmallisia ja nähtävää riittää kaiken ikäisille. Mikäli aikaa riittää, voit vierailla esimerkiksi jossakin taidenäyttelyssä tai kaupunginmuureilla, joista on upeat näkymät laajalle kaupunkiin. Mikäli mielesi tekee shoppailla tai hankkia persoonallisia tuliaisia kotiinviemisiksi, tarjoaa Tallinna myös tähän hyvät mahdollisuudet.

Neljä tuntia vierähtää Tallinnassa helposti, ja tämä saattaakin olla monelle yksi syy siihen, miksi näille risteilyille halutaan päästä uudelleen. Jos päätät viettää aikaa maissa Tallinnassa, on hyvä muistaa varmistaa, milloin laiva lähtee satamasta kohti Helsinkiä. Myös Tallinnan satamassa laivaan nousu suljetaan 20 minuuttia ennen laivan lähtöä, joten on erittäin tärkeää palata ajoissa satamaan. Varmista myös varsinkin alkoholi- ja tupakkatuotteita hankkiessasi niitä koskevat maahantuontisäädökset ennen ostamista. Mikäli suunnittelet tekeväsi suurempia ostoksia, on hyvä varata jo etukäteen mukaan esimerkiksi isompi matkalaukku, missä tehdyt ostokset on helpompi kuljettaa. Usein matkustajilla näkee myös nokkakärryjä, jotka helpottavat ostosten liikuttamista. Risteilyn päättyessä maltti on valttia laivasta poistuttaessa. Nauti rauhassa merellisestä irtiotostasi matkan loppuun saakka.